CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 23 September 2011

PERASAANKU

Entahlah tiba-tiba.... rasa nak coretkan sesuatu kat blog ni...

Hari ni Genap Umur Puteri Kesayanganku Fiffy Amilia 5 tahun 1 bulan 6 hari.. Putera Ar-Rayyan Kesayanganku  pula 1 tahun 6 bulan 7 hari... dan Bakal Baby dalam kandungan kini berusia 9 minggu 2 hari... dan dijangka akan lahir pada bulan April 2012... Insya_Allah... anak ibu akan lahir dengan sempurna dan sihat....
Sewaktu tahu yg diri ini sedang hamil... perasaan ni Happy + sedih... bukan sbb bakal adanya baby ni... Ini Kurniaan Allah s.w.t dan setiap anak yg diberikan ada rezeki masing2...

Cuma tu lah perasaan risau, takut, gementar menghadapi saat2 melahirkan... iya lah seawal pertama kali mengandung sehingga lah sekarang... Proses Melahirkan hanya melalui pembedahan....... dan ini adalah kandungan terakhir.... hehe anak cuma ada 3 orang jer abis dah banyak kali operation kan, tp syukur Alhamdulillah... ada jua zuriat..... dan oleh itu Siapa yg tak risau... entah apa lah bakal terjadi.... masa proses pembedahan tu nanti...

Apa pun aku akan selalu berdoa agar, semua akan berjalan dengan lancar... Semoga Baby yg Bakal lahir akan sihat dan sempurna.... anak2 Fiffy & Rayyan pun sihat dan baik budi pekerti... dan aku.... semoga Allah panjangkan umurku..... agar aku berpeluang untuk membesarkan anak2... dan dapat membimbing anak2 menjadi umat yg berguna..

Ya..Allah...ya Tuhan ku...
Hambamu yang hina ini... sekali lagi dengan muka yang amat malu.. memohon padamu ya Allah....
Kau Panjangkanlah umurku.... Kau Permudahkanlah Proses Melahirkan nanti..... Agar aku masih dapat membesarkan anak2ku dan dapat menjadi pendamping mereka... menjadi tempat mereka bermanja... dan agar aku dapat mencurahkan sepenuh kasih sayangku pada mereka.... agar anak2ku tidak kurang kasih sayang seorang ibu.... Insya_Allah...
Hambamu yg Hina ini.. akan berusaha dan terus berusaha untuk menjadi ibu yang terbaik buat anak2 kecil ini....

Ya Allah sesungguhnya Engkau Maha Mengasihani hambamu..... Makbulkan lah doa2 ku... seperti mana Engkau Makbulkan doa2ku terdahulu...

Kau berikanlah kesihatan yang baik kepada Kedua Ibu bapaku.... Kau Muliakanlah sifat2 anak2ku... Kau Berikanlah mereka akhlak yg baik.... Engkau Sihatkan lah tubuh badan anakku Fiffy dan Rayyan ya Allah.... Engkau Sihatkan lah Bayi yang ada dalam Kandunganku ya Allah... Sihatkanlah tubuh badannya.... sempurnakan akal dan fizikalnya.... dan permudahkan lah kelahirannya ya Allah...
Ya Allah... Kau berikan kan lah kesihatan yang baik kepada Suamiku ya Allah... agar iya lebih bersemangat untuk membanting tulang demi kehidupan keluargaku... Kau tetapkan lah hatinya untuk terus beramal dan mengingatiMu..dan Engkau tetapkan lah hatinya untuk terus menyimpan rasa sayang padaku dan anak2... dan Engkau kuatkan lah Imannya ya Allah...

Ya Allah.. Engkau jadikan lah aku seorang wanita/ibu yang penyayang... Lembutkanlah hatiku... dan Engkau Kuatkan lah imanku.... dan Bimbinglah aku untuk terus mengingatiMu... Bukakan pintu hatiku... bersihkan hatiku ya Allah... agar aku akan terus berada di Jalan yang benar....
Ya Allah... Panjangkan umurku ya Allah........ agar aku dapat terus menjalani hari2ku dengan penuh takwa...
Panjangkan umur Suamiku..Kedua Ibubapaku dan anak2ku.... Semoga kami hidup dalam keredahanMu... amin!!!!!!!

Monday, 20 June 2011

HARI BAPA..

Sabtu lepas, cadang nak sambut hari bapa bersama bapa Mertua.. Tapi... x kesampaian pula... sebab Babah Busy la pulookk... hehehe
 Tahun ni Hari Bapa sambut d Labuan... Last Year d Kampung bersama Bapa tersayang.. Tahun ni tak dapat balik... sbb dah balik beberapa minggu yg lepas.... Namun apa2 pun Doaku pada bapa tidak akan putus... Semoga Bapa sentiasa Sihat, Gembira dan Diberikan seribu kali Nikmat dan Rahmat daripada Allah S.W.T.....

ok sambung balik... hehehe memandangkan babah tiada... maka... dengan ini anak2 babah saja lah yang diraikan... Especially For My Beloved Husband MOHD RAMLAN.... This is For You My Dear... From me..Kakak Fiffy & AdeQ Rayyan..
i H0pe u Like it sayang... & yg paling best lagi... My Hubby sambut Hari Bapa dgn adik beradik yg lain... Kamal & Fendi... haha.. apa inda riuh 1 rumah...

(nyum..nyum....hehehe)

(MY Hubby)

Tiga Adik beradik... Masing2 dengan Anak Kesayangan Masing2... hehehe
Kamal With Azhim(Diya Malu mau ikut bergambar..haha)... My Hubby Mohd Ramlan With Fiffy & Rayyan dan Fendi With Qis


Yang ni pula... para ibu2 yang tumpang sekaki... hahahaha.....

sesekali berkumpul.... best gak... kalau tidak sunyi saja... rindu dgn suasana kampung yang.... riuh.... hehehe...
~TAMAT~(^_^)

Monday, 13 June 2011

SCHOOL DAY..

Setelah 2 week cuti sekolah..... Hari ni My Princess Fiffy Amilia kembali ke sekolah... setelah sekian lama bercuti.... Seperti biasa Kakak Bersemangat utk Berjumpa dgn kawan2 and cikgu.... belajar bersama kawan2....

tapi satu hal yg tetap berlaku...

Rutin Harian.... Membangunkan Kakak dari tidur... Wahhh.... bukan main susah.... Buka mata jak mesti menangis....
Lain pula dgn My Prince... Adeq Rayyan... Awal2 dah bangun.... buka jak pintu Kamar Mandi... terus semangat utk membasahkan diri.....Pastu balik2 cari kakak... sbb adeq lebih suka mandi bersama kakak.... berus gigi sama2... bermain sama2... last2 mandi pun kena berjam2...hehehe.... Hari ini apa lagi... Lewat pergi kerja la jawabnya... apa2 pun itulah gelagat kedua2 anak yg ku sayang.....

... Kakak tetap pergi Sekolah bha biarpun bangun mesti menangis dulu...hahaha... Semoga Kakak Jadi Anak yg Berguna, anak yg solehah, dan Hormat Kedua Ibu dan Ayah serta Orang lain... Berjaya dalam Hidup.....amin!!!

Sunday, 12 June 2011

MY NIZ @ LABUAN

2 weeks cuti sekolah... EQAH & ZIZIE Datang ke Labuan utk temankan My Princess Fiffy Amilia di rumah...

Study hard ya... Jgn lalai.. Penting utk masa depan korang bha...
BUAT ZIZIE... Remember apa yg suah kau buat.... Aunty harap kau dah insaf dan xkan ulangi kesalahan yang telah kau buat .. DONT DO THIS TO OTHER PEOPLE ESPECIALLY BAPA AND MAMA... AND YOUR UMI... utk masa sekarang aunty maafkan kau tapi next time.... Not Sure la dear... sendiri mau ingat.. ANYWAY IM WATCHING YOU!!!!

Eqa Next time klu mau dating2 ka apa ka.... Aunty x kisah But.......Pls take care of urself.... xmau lah sampai ada ...LOVE ........... (I HOPE U UNDERSTAND) Dear... U STILL YOUNG BABY...

Anyway ..if aunty ada marah2 kamu tu... jangan tah ambil hati.... Marah utk kebaikan dan peringatan kpd kamu berdua..

Thanks a Lot sbb sudi temankan Fiffy... seperti yg kamu tahu....Fiffy sangat happy dgn adanya kakak2 di sini.... dan utk sekarang ni dia pasti sedih.... sbb kakak2 sudah mau pulang...... Aunty pun sedih ni.... huaaaaaa..... sekolah lah kamu sini bhaaa.....hehehehehe

Take Care My Dear Next time datang lagi........

ME WITH MY BELOVED HUSBAND...

Usia Perkahwinan Kami dah pun 10 tahun.... pelbagai cabaran suka duka telah kami tempuhi bersama.... Biasalah kan adat hidup berumahtangga... Namun berkat Kesabaran Kasih Sayang yang dipupuk semakin bersinar dan mengharum. lebih2 lagi dgn kehadiran anak2 yg comel...
Ya Allah kau Berkatilah kehidupan kami.. Kau suburkanlah kasih sayang dihati kami selagi hayat dikandung badan dan sehingga ke Syurga.. Suburkanlah Kasih sayang di hati anak2 kami... agar sentiasa hidup rukun dan penuh dengan kasih sayang...

Pasangan Ideal.... hehehehe

Saturday, 11 June 2011

MY PRINCESS AND MY PRINCE

NURAMILIA ANNIS BATRISIYA BINTI MOHD RAMLAN is
My First Daughter... Lahir Pada 17 Ogos 2006.. Memang kelahiran yg d nanti2 kan... dan merupakan penyeri hidup kami berdua....Kini Puteriku berumur 6 tahun.....Thank You Allah.. utk Rezeki yg Engkau berikan...


MUHAMAD DARWISY RAYYAN BIN MOHD RAMLAN anak kedua saya..Lahir Pada 16 Mac 2010... Putera yg kelahirannya penuh dengan cabaran dan dugaan.... Namun Dengan Izin Allah.. akhirnya semua Selamat dan Kini Puteraku sudah pun berumur 2 tahun 5 bulan.........


NURMALIA FARAH WARDINA
Anak Ketiga.... Lahir Pada 10 April 2012.... Anak Bongsu Kesayangan Ayah & Ibu... serta Kakak & Abang...^__^


TERIMA KASIH ALLAH ATAS KURNIAAN MU.. ATAS KEHADIRAN PUTERA &PUTERIKU...