CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 27 August 2012

RUNTIN HARIAN BERMULA...SELEPAS CUTI2 RAYA

Semalam baru sampai dari Kampung....
Hari ni sudah start kerja....
Kakak Fiffy sekolah.... Abang & Adik macam biasa seharian akan berada di TASKA...
Rasa macam baru semalam kami sekeluarga balik kampung.... tup..tup... habis sudah cuti2 rayaku.... hari ni kerja sudah.. :(.. hehe

Huhu... Awal2 pagi ni... Dugaan betul.... masa mau pergi kerja & masuk park.. apalah bulih2 ka ku langgar tu tiang besi... kesian my Proton.... Kemik..... sorry x sengaja..... dah cuba elak... tapii...... malang tak berbau.... sampai ni... masih sedih lagi....:( :(

Hari ni juga akan bermula misi utk mereport psl someone yg KAKI PENIPU..... lepas dah dapat duit.... diam seribu bahasa..... bila SMS guna no fon lain... konon2 nk order pandai pulak jawab....

Me(New No): salam (nk bg salam pun rasa berat jer...ntah islam ke tak? sbb dlm bulan mulia pun sggup tipu org) sy dari ******* sy nk order ****** mcm mane cara ye?
Si Penipu : Nk berape pc ye... nanti sy send via pos ... (konon lah tu)
Me : Nk 500pcs (amik ko... ntah2 syok sgt kott dpt order bnyk cm tu..)
Si Penipu : (dlm hati wah!!! kaya lagi aku..... )Owh... boleh jer (sambil senyum kambing kott!!) 500pcs RM***.** bankin ke My Acc May**** no 153****54**3... ( Masyukkk:) ) (duit haram tu..hasil tipu org.... jd darah daging tu) dah bankin bgtau ye... ( Manisnya Bahasa... )
Me: OK.... (sampai ke hari ni... gigit jarilah engk0 wahai sya***h Ib****m)

lepas dah buat laporan polis sy akan canang 1 M'sia (agak-agaknya lah...hehehe)... Dengan niat agar org lain xtertipu oleh minah ni......... klu nk cari rezeki biarlah cara yg halal K....

Walau apa pun....klu d dunia engkau xtertangkap.... Akhirat kan ada.... Semoga Allah s.w.t memberi petunjuk kepada Manusia itu... & semoga dia mendapat balasan.....amin!!!!

No comments: